Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Nou Barris es manifesta contra l’onada d’agressions feixistes

Uns 300 veïns del Nou Barris s’han manifestat aquest diumenge en resposta a una onada d’agressions feixistes que hi ha hagut al barri durant les darreres setmanes. Convocada per la coordinadora d’associacions de veïns i per diverses entitats del barri barceloní, la marxa ha sortit a les dotze del migdia de la plaça Virrei Amat i s’ha dirigit cap a la seu de l’Ajuntament del districte. Els veïns han reclamat la intervenció de la policia per evitar que es produeixin més agressions per part del grup de caps rapats, que tenen connexions amb partits ultres com Democracia Nacional o Alternativa Española. Els manifestants han recordat que els en els darrers dies el grup ha pegat un alumne de quinze anys de l’institut Josep Pla i a una noia de setze de l’IES Barna-Congrés.

Redacció
Redacció 16/03/2009

Les agressions són obra d’un grupuscle de caps rapats d’extrema dreta que actua des de l’estiu passat al barri del Turó de la Peira. Els convocants de la marxa asseguren que els ultres estan perfectament organitzats i tenen connexions amb partits xenòfobs espanyols. Un dels violents tindria un expedient policial amb intents d’assassinat.

Segons els Mossos les darreres agressions serien ‘fets puntuals’ i no existeix cap problema a Nou Barris ‘derivat de grups neonazis’.