Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

No cal l’espectacle mediàtic per combatre la corrupció

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha demanat “prudència” al voltant del cas Innova i s'ha mostrat “sorprès” per” l'espectacularitat” de l'operació policial quan queda un mes per les municipals. S'ha queixat sobretot del fet que els agents interrompessin el ple de l'Ajuntament de Cambrils per recollir informació del govern anterior. A més, ha reclamat “celeritat” a la justícia i que “doni explicacions” sobre aquestes actuacions “mediàtiques”. Turull ha posat en valor la tasca de l'alcalde Carles Pellicer al capdavant del consistori reusenc, tant en termes de transparència com de reducció de l'endeutament, i ha demanat respecte per la presumpció d'innocència d'arrestats i imputats.

Redacció
Redacció 28/04/2015

El govern de Reus defensa Gomis i recorda que les obres de l'hospital es remunten a l'anterior govern tripartit

El govern convergent de l'Ajuntament de Reus tanca files a favor de la tinenta d'alcalde, Teresa Gomis, detinguda per la Guàrdia Civil en la macro operació pel cas Innova, i assenyala l'anterior govern tripartit com el responsable de les polèmiques obres del nou hospital. “Estem al costat de Gomis, defensem la seva presumpció d'innocència”, ha afirmat el 4t tinent d'alcalde, Joaquim Enrech. La Guàrdia Civil s'ha emportat detinguda la tinenta d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, després de cinc hores de registre a l'Ajuntament. Pels volts de les dues, davant una gran expectació, els agents han tret Gomis, amb l'alcalde al seu costat, per una porta lateral. És una de les set detingudes a Tarragona i l'Ebre.

Si la justícia va lenta, no és justícia, a major espectacles mediàtic, menys condemnes

El regidor Joaquim Enrech, com a portaveu del govern municipal, ha recordat que la trama no sols afecta l'Ajuntament de Reus, sinó que l'operació abraça tot Innova i l'àmbit sanitari. “Pel poc que hem pogut saber, està relacionat amb la construcció del nou hospital Sant Joan, que es va fer en les legislatures anteriors”, ha remarcat Enrech.

L’Estat Espanyol malbarata la lluita contra la corrupció al prioritzar l’espectacle mediàtic per davant de la justícia

“Són fets que vénen de lluny, i em consta que Gomis no ha estat implicada en cap qüestió penal, lamentem que es vegi en aquesta situació, i com a equip de govern, estem al seu costat i la nostra solidaritat i suport vers ella”, ha declarat Enrech, que no ha aclarit si Gomis dimitirà del seu càrrec.

A la vegada, ha carregat contra el grup d'Ara Reus que demana la dimissió de l'alcalde i la creació d'un govern de concentració fins a les eleccions. “Em sembla una frivolitat, una irresponsabilitat i una falta de rumb”, ha criticat. “Qui hauria de dimitir és el portaveu i la resta de grup”, ha etzibat.
 
L'equip de govern ha expressat la seva col·laboració amb la justícia. “Màxim respecte cap a les diligències prèvies, tant per part de les autoritats judicials com policials; per part nostra, total i absoluta transparència”, ha dit Enrech. “Lamentem que el nom de Reus sigui notícia per veure's implicat en investigacions judicials”, ha conclòs.