Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Ni la presencia de l’extrema dreta evita el dolorós fracàs de Tabarnia

Redacció| La primera manifestació convocada per la plataforma de Tabarnia ha comptat amb la presència de formacions d'ultradreta com VOX o Democracia y Unidad Española, com és habitual en les mobilitzacions impulsades en defensa de la “unitat d'Espanya”. 

Redacció
Redacció 04/03/2018
També com és habitual, els manifestants s'han aturat davant la prefectura superior de la policia espanyola de Via Laietana per cridar consignes de suport als agents que van carregar violentament contra milers de ciutadans pacífics durant la jornada del referèndum d'autodeterminació el passat 1 d'octubre. A més, han fet una ofrena floral al monument de Rafael Casanova per reivindicar la seva espanyolitat, amb l'himne d'Espanya de fons. De moment, encara el tradicional. Ni rastre de Marta Sánchez. 

Al llarg de la manifestació també s'han corejat altres consignes típiques de l'unionisme com “Puigdemont, a presó”. 

PxC titlla “d'heroi” el portaveu de Tabarnia
 
El president de Plataforma per Catalunya (PxC), August Armengol, ha titllat “d'heroi” Jaume Vives, el portaveu de Tabàrnia. Ho ha fet a Twitter, on des de la compte oficial del partit s'ha penjat una fotografia seva amb Vives i el president de l'entitat Empresaris de Catalunya, Josep Maria Bou, a la manifestació.  

 

Fracàs d'assistència

Segons dades oficials de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l'assistència a la manifestació ha estat un fracàs: només hi han assistit 15.000 persones, moltes menys de les previstes. Amb tot, l'autoproclamat president de Tabàrnia ja havia enviat un missatge públic per curar-se en salut. 

Entre els assistents, hi havia el president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernàndez, que hi ha anat a títol personal. 

 

 
 

Relacionats