Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Neix SI, una altra coalició independentista que concorrerà a les eleccions

L’independentisme català compta a partir d’aquest dimecres amb una altra formació sobiranista. Es tracta de SI, una coalició sorgida de la unió de les diverses entitats que van signar el manifest realitzat per Conferència Nacional del Sobiranisme que defensava la creació d’una candidatura sobiranista única i transversal. Els responsables de la coalició s’han mostrat optimistes de cara a l’adhesió de Reagrupament i Solidaritat Catalana amb els quals ja han iniciat converses. La formació està integrada per diverses entitats com Bloc Sobiranista Català, CUP d’Arenys de Munt, Crida per la terra o Suma Independència.

Redacció
Redacció 28/07/2010

L’independentisme català compta amb una altra formació sobiranista. Es tracta de SI, una coalició nascuda de la crida de l’entitat Conferència Nacional del Sobiranisme que defensava la creació d’una candidatura sobiranista única i transversal. El nou partit està integrat per diverses formacions independentistes com Crida per la terra, Suma Independència, Bloc Sobiranista Català, Partit Republicà Català, Força Catalunya, Els Verds- Alternativa Verda i la Candidatura d’Unitat Popular d’Arenys de Munt que advoquen per aglutinar les forces sobiranistes sota el nom de la nova formació.

Converses amb Reagrupament i Solidaritat Catalana

D’aquesta manera, els responsables de la coalició s’han mostrat optimistes en bastir una candidatura que uneixi Reagrupament i Solidaritat Catalana amb els quals, han dit, ja han iniciat converses. Josep Manel Ximenis, líder de la CUP a Arenys de Munt, ha declarat que ‘és necessari que totes les forces sobiranistes s’uneixin en un mateix grup’ alhora que ha recalcat el ‘moment històric’ que viu actualment Catalunya. Per la seva part, Santiago Vilanova, responsable de Els Verds-Alternativa Verda, ha condicionat la unitat amb Solidaritat Catalana al rebaixament del personalisme que té Joan Laporta, líder de Solidaritat Catalana.

La nova coalició té la voluntat de concórrer a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb la intenció de proclamar la independència unilateralment de l’estat espanyol quan s’arribi als 68 diputats que marquen la majoria absoluta parlamentària. Per aquest motiu es marcarà un calendari per formar les llistes electorals.

Suport de Conferència Nacional del Sobiranisme

Durant la roda de premsa han intervingut també els impulsors de Conferència Nacional del Sobiranisme que han mostrat el seu suport a la nova formació. El centenari Oriol Broggi ha afirmat que no es pot desaprofitar el ‘moment favorable’ que té Catalunya respecte a l’estat espanyol.