Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Nadal es mostra ‘disposat a tot’ davant la possibilitat de liderar el PSC

El portaveu del grup parlamentari del PSC després de la renúncia de José Montilla, Joaquim Nadal, ha assegurat que està ‘disposat a tot’ si el partit li ho demana per tal de rellevar Montilla al capdavant del PSC. Tot i això, Nadal ha matisat que fa més de 30 anys que es dedica a la política i que en aquest moment ‘no vol res’. L’any 1995, quan Nadal va encapçalar la llista del PSC a les eleccions al Parlament, només va sumar 802.252 vots (24,88%), mentre que CiU en va aconseguir 1.320.071 (40,95%). Davant la renovació de lideratge que haurà de fer el PSC per substituir Montilla i del debat intern obert entre els diferents sectors del partit, Nadal ha tornat a relegar a un segon pla la qüestió del grup parlamentari propi al Congrés espanyol. ‘Hem de fer tots els esforços perquè el grup propi no sigui el tema central del congrés’, assegura alhora que rebutja que aquesta reivindicació ‘no és el termòmetre per mesurar el catalanisme del PSC’.

Redacció
Redacció 10/01/2011

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Nadal no s’ha postulat però tampoc ha rebutjat situar-se en primera línia de la cursa successòria per tal d’aconseguir que el PSC sigui un partit ‘central, que agrupi, un partit de govern’. Ha admès que en aquests moments al PSC no només ‘no hi sobra ningú’ sinó que a més ‘hi falta molta gent que ha perdut el camí’. ‘Tinc 62 anys, estic ja en una fase avançada de la meva vida, porto 32 anys de vida activa en la política… per tant, voler voler no vull res. Ara, estic disposat a tot, també. Què vol dir això? Que de la mateixa manera que el dia que el president Montilla en l’executiva va dir ‘em sembla que si en Quim Nadal i en Miquel Iceta es fan càrrec del grup parlamentari farem el que hauríem de fer’ jo vaig dir ‘accepto’, doncs estic disposat a tot’, ha explicat.

Quant a les veus dins del propi partit que aprofiten els moviments interns per tornar a reivindicar el grup propi al Congrés espanyol, Nadal ha volgut minimitzar-les preguntant-se ‘qui tenen al darrere’ i demanant que aquesta qüestió no centri el congrés del partit. Joaquim Nadal ha defugit explicitar públicament quin és el seu posicionament respecte el grup propi tot i que s’hi ha mostrat més aviat contrari. Nadal s’ha limitat a afirmar que vol que ‘el PSC quan convingui tingui veu pròpia a Madrid’ i ha explicat que en alguna ocasió els 25 diputats del PSC al Congrés han amenaçat de votar en contra de l’opinió del PSOE si no s’esmenaven alguns detalls. ‘Es va fer, i amb això n’hi ha prou’, ha conclòs.