Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Nadal acusa CiU d’haver “desactivat” inversions en Rodalies per destinar-ho a altres obres que “no s’han fet encara”

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha acusat aquest dimarts CiU d’haver ‘desactivat’ inversions en Rodalies, destinant-les a altres obres que ‘no s’han fet encara’, tot posant com a exemple els passos a nivell de Flaçà i Sant Feliu de Llobregat. Nadal ha dit que la federació nacionalista va fer anys enrere ‘moviments pressupostaris en esmenes concretes’ que van comportar canvis de ‘partides’ que s’havien de destinar a Rodalies. Per Nadal, el serveis de Rodalies ‘estan com estan perquè venen d’un llarg període de desinversió’.

Redacció
Redacció 14/11/2007

Nadal ha assegurat que hi va haver ‘moviments pressupostaris en esmenes concretes que són un atac a la línia de flotació d’una força política que pretendria posar en evidencia el Govern de Catalunya a l’hora de gestionar la crisi de Rodalies’. Nadal ho ha dit en referència a CiU, a qui no ha arribat a citar, de qui ha dit que ‘seria el responsable durant molts anys d’haver desactivat inversions en Rodalies per activar altres tipus d’inversions’.

El conseller ha afegit que algunes d’aquestes esmenes ‘donen lloc a moviments de partides per fer obres que finalment no s’han fet encara’. Nadal ho ha exemplificat amb obres per a la supressió o soterraments de passos a nivell a municipis com Flaçà i Sant Feliu de Llobregat, que ‘no s’han fet’.

Davant d’això, Nadal creu que això porta ‘certa feblesa argumental d’aquells que volien acusar l’actual Govern de la descapitalització de Rodalies’. Així, creu que les Rodalies ‘estan com estan perquè venen d’un llarg període de desinversió’ i ‘ara el que cal és posar-hi remei d’urgència’.

La votació al Parlament

D’altra banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha evitat concretar quin serà el sentit del vot del president de la Generalitat i dels consellers del PSC amb acta de diputat a la votació de les mocions al Parlament que demanaran aquesta setmana el cessament de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Nadal ha dit que aquesta qüestió no ha estat tractada al Govern, perquè ‘les votacions al Parlament comprometen els grups parlamentaris i és el si de cada un d’aquests tres que es prendran les decisions sobre les votacions corresponents’.

Nadal ha insistit que ‘no correspon als governs, i aquest no ho fa, demanar dimissions de ministres o responsables d’altres governs’. ‘Com a govern no ho farà’, ha assegurat, tot afegint que el que votin els membres del Govern al Parlament ‘correspon a l’àmbit de cada grup parlamentari’. Josep-Lluís Carod-Rovira, Joan Puigcercós i Joan Saura tenen previst donar suport a la moció presentada conjuntament per ERC i ICV-EUiA, que reclama el cessament d’Álvarez.