Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Mor a Barcelona als 87 anys l’històric lluitador per les llibertats Miguel Núñez

El dirigent del PSUC i lluitador antifranquista Miguel Núñez ha mort a 87 anys. El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha lamentat en nom de la seva formació la mort de Núñez, ‘un històric dirigent del PSUC, destacat lluitador contra la dictadura franquista i defensor de les llibertats democràtiques’.

Uns mèrits pels quals Núñez, nascut a Madrid el 1920, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi pel Govern de la Generalitat. Segons ha declarat Miralles, que ha transmès el seu condol a persones properes a Núñez, ‘figures com ell o la d’altres comunistes, com el també desaparegut Gregorio López Raimundo, han estat fonamentals per recuperar la memòria democràtica al país’.

Redacció
Redacció 13/11/2008

Al juny passat Núñez va presentar la reedició del seu llibre ‘La revolución y el deseo’, obra on el que va ser pres polític repassava en primera persona les seves vivències durant la República, l’esclat de la Guerra Civil, el seu recorregut per les presons espanyoles i la seva militància antifranquista que el va portar a ser objecte de tortures.