Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Montilla insisteix en descafeïnar la manifestació i convertir-la en una reivindicació autonomista

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tornat a demanar que sigui la senyera el que encapçali la manifestació del 10 de juliol contra la retallada del TC espanyol. Durant un míting a Balaguer, Montilla ha reivindicat que ‘les institucions encapçalin aquesta manifestació amb la societat civil i amb la senyera al capdavant’. Òmnium Cultural va anunciar fa uns dies que la manifestació l’encapçalaria el lema ‘Som una nació. Nosaltres decidim’, però Montilla no subscriu l’aire reivindicatiu d’aquest proclama i reitera que ‘no hi ha cap pancarta que pugui acollir més sentiments d’unitat que la bandera del nostre país’.

Redacció
Redacció 04/07/2010

Montilla ha reivindicat a Balaguer que les institucions encapçalin la resposta a la sentència del TC, amb la senyera al capdavant. ‘Totes els forces volen una gran manifestació i jo també’, i ha afegit que hi anirà perquè ‘no tinc cap més compromís que el meu país i que la meva responsabilitat com a president’. Montilla ha expressat a més el seu desig d’una manifestació en què ningú quedi exclòs, ‘des dels que no van votar l’Estatut però defensen l’autogovern, fins als que el van votar negativament, però s’han compromès amb el seu desenvolupament, i és clar els que el van votar afirmativament’.

Montilla ha declarat que actualment el país es troba en un moment complex i gens fàcil a causa de la crisi econòmica. Montilla ha deixat clar que aquesta ‘és la principal preocupació de la ciutadania, especialment de la gent que no té feina i és també la principal preocupació del Govern de Catalunya i la meva’.

Pel que fa a la sentència de l’Estatut, ha dit, ‘estic preocupat, però no desanimat’. ‘No crec que la gent estigui desanimada, si de cas, preocupada o confosa’, ha afegeit. Fins i tot, diu, ‘ens podem sentir maltractats i emprenyats però de cap de les maneres desanimats ni pessimistes’ ja que ‘la batalla de la crisi i la de la millora del nostre autogovern la guanyarem’.

Montilla també ha volgut recordar que ‘l’Estatut que vam votar, segueix vigent ja que ha estat declarat constitucional en gran part’. ‘Malgrat que la sentència afecti un percentatge de l’estatut’, puntualitza, ‘el PP no ha aconseguit el seu objectiu’. Montilla ha volgut deixar clar que el PP ‘no ha guanyat la batalla i que la sentència no els dóna la raó, sinó un clatellot’ ja que l’objectiu del PP, diu, ‘no era que el retoquessin sinó que se’l carreguessin’.

Montilla també ha lamentat que alguns membres del PP -referint-se a Maria Dolores de Cospedal- l’hagin insultat. ‘Algú m’ha dit feixista, i ara em diu que són un totalitari, després de suposadament disculpar-se’, ha explicat.