Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Montilla demana als empresaris que no es deixin condicionar per la crisi

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat aquest dimecres als empresaris que ‘ara més que mai, la conjuntura no condicioni els seus projectes de futur, els que’, ha afegit, ‘a partir de l’oportunitat i el risc present generaran els beneficis futurs’.

El cap de l’executiu ha fet aquesta crida davant els més de 1.200 empresaris de companyies nacionals i multinacionals de la indústria i la distribució assistents a l’acte inaugural del Congrés AECOC, i que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Catalunya.

Redacció
Redacció 30/10/2008

Segons ha explicat el president de la Generalitat ‘cal abordar les situacions de crisi amb realitat, pragmatisme i confiança, sense alarmismes exagerats, que només contribueixen a generar més inseguretat i menys confiança i alimentar el cercle viciós i no virtuós’. Montilla ha afegit que els governs ja estan treballant ‘per a que les conseqüències sobre les empreses i les persones siguin les menors possibles a curt termini’.

En aquest sentit, el president s’ha referit als pressupostos de la Generalitat aprovats aquest dimarts. Montilla ha destacat que ‘són uns pressupostos austers marcats per la caiguda dels ingressos, però que no dubten en arriscar i incrementar el dèficit públic, per impulsar l’activitat econòmica, sostenint la inversió i les iniciatives per fomentar l’ocupació, sense oblidar les polítiques socials per aquells que més patiran amb aquesta situació’.

El president ha subratllat que en el marc d’aquests pressupostos ‘les polítiques actives d’ocupació creixeran en gairebé un 40%, i la inversió pública en transports ho farà en un 15%’. No obstant això, el president ha volgut destacar que tot aquest esforç ‘no tindrà efecte si no aconseguim sumar l’esforç i els projectes de les seves empreses’.

En aquesta línia, ha dit als empresaris que Catalunya vol ser ‘una localització òptima per invertir’, i ha explicat que l’aplicació de la directiva europea de serveis comportarà un marc legal ‘més obert, objectiu i amb menys traves burocràtiques’ també a Catalunya, per al sector de la distribució.