Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Montilla celebrarà el 12 d’octubre a Madrid

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, havia mantingut fins ara la incògnita sobre si hi assistiria o no als actes institucionals a Madrid que celebren el dia de la Hispanitat. Doncs, el president de tots els catalans ha anunciat aquest dimecres des de Frankfurt que assistirà aquest divendres a les celebracions que es fan a Madrid amb motiu del 12 d’octubre. Un dels motius de la seva assistència és que els actes són presidits per Joan Carles I.

Redacció
Redacció 10/10/2007

Des de directe!cat ja ens preguntàvem si José Montilla acudiria a Madrid a celebrar el dia de la Hispanitat. Ara ja hem sortit de dubtes. Des de Frankfurt, Montilla ha assegurat que la seva presència als actes ‘no té cap significació especial’ i l’ha emmarcat com un ‘signe de normalitat’. De fet, ell mateix ha recordat que l’any passat no hi va assistir perquè estava immers en la campanya de les eleccions al Parlament, però ha recordat que en anys anteriors el president de la Generalitat ja hi havia assistit, com és el cas de Pasqual Maragall.

El president ha decidit assistir a aquest acte, que estan presidits per Joan Carles de Borbó, després que en les últimes setmanes hi hagi hagut a Catalunya actes en contra de la figura del monarca, sobretot amb crema de fotografies del rei.