Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Millor Barcelona, els trolls del vot perdut

La coalició que integra Solidaritat Catalana per la Independència i Regrupament.cat, ha decidit fer un altre flac favor a l’independentisme mantenint una coalició, Millor Barcelona, que no té cap opció d’obtenir representació a l’Ajuntament de Barcelona, segons tots els sondejos i l’opinió del carrer. La resta de vot útil que produirà en el si del sobiranisme podria perjudicar també i, sobretot, els partits que defensaran la independència el 27S si segueixen amb la tossuderia de presentar llistes.

Redacció
Redacció 11/05/2015

Reagrupament, al sol que més escalfa

L’acord que tenia la formació exERC amb els republicans al Congreso va perdre sentit quan van signar un acord amb CiU en la qual s’integraven, perquè creien que l’aliança amb la Convergència de Mas era l'única via per assolir la independència. Aquest fet, que entrava en contradicció amb postulats anteriors de Joan Carretero que deia que votar CiU era “d’idiotes”, va donar-los visibilitat a l’hora de signar el preacord del full de ruta que encara resta obert. Reagrupament però, ha decidit marcar perfil propi per les municipals i mirar de provar sort per si sola en una estranya coalició amb els seus arxienemics de SI.

Solidaritat Catalana, només els queda fer de trolls a les xarxes

El partit liderat per Uriel Bertran (ex-ERC) i López Tena (ex-CiU), no ha deixat d’emetre abruptes contra aquestes dues formacions des de la seva aparició fins la seva expulsió del Parlament per part de la ciutadania en les darreres eleccions de 2012. Mitjançant principalment Tena, SI dedica més temps a criticar CDC o ERC, sota el pretext d’esdevenir els guardians del procés, que els partits unionistes. Molts militants i simpatitzants ho han deixat de ser des del moment que ha començat a córrer bilis. En aquestes municipals, en coalició amb RCat, les poques aparicions mediàtiques de la coalició han servit per intentar desprestigiar CDC o ERC.

A SI solament li resta intentar seguir essent el cavall de troia de l’independentisme, fent de trolls per les xarxes, com ha fet avui Uriel Bertran, que ha tingut diverses enganxades amb d’altres independentistes, quan ha anat a buscar el cos a cos fent RT de la notícia on Alfred Bosch proposa tres condicions per establir aliances amb qui surti vencedor de les eleccions a Barcelona, es digui Trias o Colau. Entre aquestes hi figura el procés cap a la independència. La secretària de Política Internacional d’ERC, Elisabet Nebreda li ha respost amb contundència: “el que t'hauria de preocupar és aconseguir els vots necessaris per poder estar tu/vosaltres en aquesta disjuntiva”.

El 27S, cal no perdre ni un sol vot

La batalla que esclatarà en 27 de setembre per les eleccions al Parlament de Catalunya serà titànica. Ningú no sap ben bé del cert com hi arribarà l’independentisme ni tampoc l’unionisme, però està clar que cada vot serà examinat amb microscopi, si cal, ja que el futur d’un país lliure i sobirà estarà en joc. Caldrà que les tres forces que tenen opcions reals de sortir (CDC, ERC i CUP), acumulin, amb la fórmula que finalment triïn, el màxim de vots de l’independentisme possibles. És per això que per fer possible l’èxit d’aquests comicis d’històrica rellevància, cal mostrar generositat i evitar l’aparició de llistes que, amb l’ànim d’obtenir protagonisme, puguin manllevar decisius vots a l’independentisme, en un moment absolutament clau.