Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Terrassa Decideix encara amb entusiasme la consulta del 23-G superant els 10.000 vots anticipats

Il·lusió i optimisme, aquest és l’ambient que es respira a la plataforma Terrassa Decideix a pocs dies de la consulta per la independència, que es celebrarà aquest diumenge 23 de gener. I és que el gran nombre de sufragis recollits anticipadament, més de 10.000, ha fet aflorar l’entusiasme entre els membres de la plataforma, que ja considera un èxit el nombre de vots recollits des del passat 6 de desembre. Aleix Pons, vocal de l’entitat, ha explicat a directe!cat que els actes promocionals fets fins ara deixen entreveure una gran acollida de la consulta per part de la ciutadania,  alhora que ha destacat el caràcter ‘cívic’ del referèndum, que té com a objectiu arribar als 20.000 vots, el 10% del cens. Pons ha avançat també que durant la jornada del proper diumenge més de 700 voluntaris vetllaran pel bon funcionament dels 31 col·legis electorals. A més hi haurà activitats durant tot el dia de bastoners, grups musicals i els castellers de les dues colles egarenques.

Redacció
Redacció 19/01/2011

Terrassa Decideix ja compta les hores per la celebració del referèndum per la independència i ho fa amb grans dosis d’entusiasme.  A cinc dies de la cita amb les urnes, on hi són cridats 164.000 persones, la plataforma ja suma més de 10.000 vots anticipats, un 6% del cens, que s’estan recollint des del passat 6 de desembre. La xifra s’acosta cada cop més al nombre de 20.000 sufragis, el 10% del cens, que dibuixen el límit de l’èxit marcat per la plataforma, encara que, segons s’assegura, el nombre de vots es considera només com un aspecte més de la festa. D’aquesta manera, Aleix Pons, vocal de la plataforma, ha destacat el caràcter ‘cívic’ que tindrà la jornada del proper diumenge on hi participaran més de 1.000 persones entre organitzadors, voluntaris i artistes que animaran la jornada a la ciutat egarenca. L’organització està treballant també per poder comptar amb diversos observadors internacionals com han fet altres municipis que han celebrat consultes.

Actes finals
La plataforma Terrassa Decideix clourà les seves activitats el proper dijous a la sala Faktoria de les Arts, on s’hi projectarà un vídeo que recordarà tot el camí fet per l’entitat cap a la consulta del 23 de gener. En l’audiovisual s’hi podrà veure, entre altres activitats, l’acte celebrat el passat 12 de gener a la Biblioteca Central, on un centenar de persones van assistir al col·loqui realitzat per Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, que va ser moderat per Aleix Pons i va comptar amb Jordi Millà, Joan Canadell i Ramon Carner sobre l’expoli de 22.000 milions d’euros que pateix anualment Catalunya.