Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Mataró tindrà autobús fins l’aeroport de Girona abans de l’estiu

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques posarà en funcionament, abans que acabi l’estiu, la línia d’autobús que enllaçarà Mataró amb l’aeroport de Girona. Aquest nou servei serà una extensió del que des de novembre del 2007 ja uneix Granollers amb l’aeroport gironí. El director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, ha detallat que la intenció és que el servei es posi en marxa el pròxim mes de juliol. Aquesta és una de les accions que preveu el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012. El secretari general de Mobilitat, Manel Nadal, explica que aquest pla també preveu reforçar les línies d’autobús al Baix Maresme.

Redacció
Redacció 27/05/2008

Els mataronins que aquest estiu marxin de vacances ho tindran més fàcil per desplaçar-se fins a l’aeroport de Girona, ubicat al municipi selvatà de Vilobí d’Onyar. El director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, ha explicat que l’actual autobús que connecta l’aeroport amb Granollers, arribarà també fins a Mataró a partir del pròxim mes de juliol.

Actualment, aquesta línia fa tres expedicions diàries, però encara no està detallat amb quina periodicitat funcionarà quan s’afegeixi el trajecte fins a Mataró. Aquesta nova connexió ha de servir per dissuadir els passatgers d’agafar el cotxe privat, així com per facilitar l’arribada dels turistes que arriben a Catalunya a través d’aquest aeroport, on opera una de les companyies aèries de baix cost més important.

La línia també significa la connexió de Mataró amb un aeroport de referència, després que fa més dos anys, es perdés el tren que unia la capital del Maresme amb el Prat. Un servei, d’altra banda, que està en vies de recuperar-se segons el compromís adoptat recentment pel Govern.

Més autobusos entre Calella i Pineda

Villalante ha avançat la posada en servei de l’autobús Mataró-Granollers-Aeroport de Girona durant el viatge inaugural del reforçament de la línia entre els municipis de Calella i Pineda de Mar, al Maresme. En aquesta línia s’amplia la flota, s’allarguen els horaris i s’arriba a més barris. En total, de les 25 expedicions diàries, es passarà a 45.