Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Mas també creu que l’actuació dels Mossos va ser ‘desproporcionada’

El president de CiU, Artur Mas, ha criticat aquest dijous el Govern per l’actuació ‘desproporcionada’ dels Mossos d’Esquadra d’aquest dimecres en el desallotjament de la UB, que va acabar amb 81 ferits i 7 detinguts. Mas ha declarat que la situació a ‘la universitat s’havia tornat insostenible’ i ha indicar que ‘s’havia d’acabar’. El dirigent de CiU ha destacat que fins i tot ‘s’havia d’haver acabat abans i que s’ha trigat molt’. En aquest context, ha demanat explicacions al conseller d’Interior, Joan Saura, i al president de la Generalitat, José Montilla. La Comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, creu que ‘va fallar la proporcionalitat’, i la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) demana la seva dimissió.

Redacció
Redacció 19/03/2009

En declaracions als passadissos del Parlament, Mas ha dit que ‘actuar en un desallotjament de forma tant indiscrimida i amb uns danys tant evidents amb gent que no tenia res a veure era, segurament, desproporcionat’. ‘No és un problema dels Mossos d’Esquadra i del Policia, sinó que ho ha d’explicar qui mana’, ha apuntat. En aquest context, ha ressaltat que el president i els consellers han de ‘sortir i donar la cara i explicacions’.

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha demanat la dimissió de la Comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, que al seu torn ha afirmat que aquest dimecres a la nit ‘va fallar la proporcionalitat’ en les actuacions dels Mossos d’Esquadra.