Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Mas clava una ‘bufetada’ a la cara del sistema judicial espanyol

Artur Mas ha tingut aquest matí una oportunitat única per reclamar independència a la justícia espanyola i no l’ha desaprofitada. El president de la Generalitat ha coincidit amb la cúpula judicial de l’Estat en la obertura de la reunió anual de la Unió Internacional de Magistrats i en la seva intervenció, ha recordat que qualsevol “utilització partidista del sistema judicial” afebleix la justícia i, de rebot, la democràcia. Unes paraules que, a deu dies de la seva visita al TSJC, no són casuals. 

Redacció
Redacció 05/10/2015

El president del CGPJ i la fiscal general de l'Estat han hagut d'escoltar Mas

El president català en funcions ha parlat davant del ministre de Justícia, Rafael Catalá; el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes; i la fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal. A tots ells, també els ha dit que “el fet que vostès tractin a Barcelona el tema d’una justícia independent és quelcom que segur que millora aquest suport democràtic”.

Un pas més per a la internacionalització del procés

D’altra banda, Mas ha parlat de l’antiguitat de la nació catalana i el seu codi civil, i el respecte a la llei pel qual es caracteritza el Principat. Ho ha fet parlant en castellà, català, anglès i francès, degut al caire internacional de la trobada, amb uns 250 magistrats de 83 països diferents d’arreu del món. El discurs de Mas, doncs, ha estat un pas més per a la internacionalització del país i del procés. El president i el ministre de Justícia s’han saludat de manera molt freda, mentre que Mas i el president del Tribunal Suprem i el CGPJ ni s’han donat la mà abans de començar l'acte. 

Relacionats