Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Marina Rossell, nova vicepresidenta de la SGAE

Els 38 autors que integren la nova Junta Directiva de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), sortida de les eleccions celebrades el passat 28 de juny, ha designat la […]

Redacció
Redacció 20/07/2007

Els 38 autors que integren la nova Junta Directiva de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), sortida de les eleccions celebrades el passat 28 de juny, ha designat la cantautora catalana Marina Rossell com a nova vicepresidenta de la SGAE, juntament amb Cristina Hoyos i Daniela Bosé. El nou president és José Luis Borau.

D’altres catalans que també formen part de la Junta Directiva de la SGAE són Joan Vives, Xavier Benguerel, Jaume Sisa, Ventura Pons i Albert Guinovart.

Marina Rossell augmenta així el seu poder dins la totpoderosa SGAE, una societat que té en contra la pràctica totalitat dels internautes espanyols amb els injustos cànons que imposen a CDs, DVDs i aparells digitals (càmeres, reproductors de DVDs, etcètera) que puguin reproduir música o pel·lícules.

El nou president, l’aragonés Borau, ja ha despertat les ires dels internautes al declarar que el cànon són uns “centimets miserables”. Uns “centimets” que reporten anualment a la SGAE fins a 1.200 milions d’euros com a compensació pel suposats danys que provoquen les còpies privades de música i pel·lícules.

Els internautes, contraris a aquestes pràctiques, ja han aconseguit reunir més d’un milió de signatures (1.340.000) al web “todoscontraelcanon.es” per tal de frenar el nou cànon digital que vol aprovar el ministeri de cultura espanyol.