Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Maragall diu que les escoles no són un ‘guarda nens’

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha dit que preveu tenir aprovada la llei d’Educació aquesta primavera. Maragall ha assegurat que això dependrà del grau de consens o d’acord al que arribin amb els socis de govern. ‘Crec que el que hem d’intentar és aconseguir el màxim acord’ ha dit el conseller. Ernest Maragall també ha dit que ara és el moment de fer el canvi de calendari escolar i que els empresaris col·laboraran amb aquest canvi perquè ajuda en la conciliació de la vida laboral i familiar. Maragall ha dit que la conselleria està en condicions d’aplicar-lo a partir d’aquest setembre però també ha admès que si es considera que cal esperar al curs vinent, tampoc li semblaria malament.

Redacció
Redacció 10/02/2009

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha recordat avui als pares i mares catalanes que les escoles no estan per ‘guardar’ els nens, en relació amb el debat obert sobre la possible setmana de vacances el febrer projectada per la proposta d’avançar el calendari escolar.

El conseller ha manifestat que la societat ‘ha d’aprendre’ que el debat sobre el calendari no ha de basar-se en ‘quantes hores les escoles tenen els nens guardats’, sinó que els centres estan ‘per educar i ensenyar, no per una altra cosa’, ha dit a Els Matins de TV3.

Ha argumentat que la seva proposta està fonamentada ‘amb total convicció’ pel bé dels nens, i ha explicat: ‘El ‘problema’ ens l’hem buscat feliçment els pares perquè els hem volgut tenir’. Tot i això, ha dit que des de la seva
Conselleria es farà tot el que estigui a les seves mans ‘perquè creixin bé’.

Sobre el desplegament del calendari, Maragall ha avisat que el que és gratuït de l’ensenyament públic és l’horari lectiu, i ha avisat que les AMPAS i els ajuntaments ja reben ajuden destinades a organitzar activitats en aquests períodes.