Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Manel Mas demana més dimissions al PSC perquè tots són responsables del 28-N

Amb la retirada de José Montilla no n’hi ha prou. Aquest és el parer del diputat del PSC al Congrés dels Diputats Manel Mas, que ha demanat aquest dijous que pleguin els dirigents del PSC al partit i al Govern de José Montilla. En un apunt en el seu bloc, Mas ha considerat que no n’hi ha prou amb la retirada del primer secretari, i ha afegit que ‘no és de rebut que companys dirigents al partit i al Govern passin com aquell que res a pontificar què és el que cal fer d’ara en endavant’. Al seu parer, després del 28-N ‘no tenen autoritat per fer-ho’, perquè ‘van estar en els comandaments i no se n’han sortit’. És més, Mas ha advertit que mantenir algun, encara que sigui un, dels actuals dirigents ‘pot portar una frustració molt gran a la soferta militància i a l’electorat’.

Redacció
Redacció 11/02/2011

Mas ha apuntat que des del 2000, el poder real del partit estava en les mans dels ‘capitans’, un moviment ample des del punt de vista territorial que va anar esdeveniment, segons ell, una ‘cúpula concentrada i molt reduïda que progressivament es va anar enrocant davant del sorprenent o no assentiment per acció o omissió del conjunt de l’organització’.

El socialista ha advertit que aquesta cúpula no podrà queixar-se que s’hagi qüestionat gaire la seva actuació, perquè les votacions en els congressos i en els consells nacionals sempre han estat majoritàriament a favor de la gestió efectuada.

Però els resultats polítics de la seva gestió, ha subratllat Mas, ‘canten’, i els ciutadans han deixat ben clar que no estan amb els socialistes, que des del 1999 van ‘com els crancs, cap endarrere’. De 50 diputats a 28 al Parlament, ha recordat.

‘Alguna responsabilitat deu tenir l’actual equip dirigent d’aquests resultats’, ha assenyalat Mas, que ha afegit que en política, malgrat que s’hagi treballar dur, ‘no queda més remei que decantar-se i pensar que potser sigui millor que vinguin nous equips dirigents’.

Mas ha remarcat que el primer secretari ja va fer el pas de decantar-se, i no es tornarà a presentar, però ‘no n’hi ha prou amb aquesta retirada’. ‘Hi ha més gent que ha de plegar i fer ‘mutis pel forro’. Alguns per corresponsables per acció, molts d’altres per omissió’, ha opinat.

És més, el diputat al Congrés ha defensat que ‘no és de rebut’ que companys dirigents al partit i al Govern de Montilla ‘passin ara com aquell que res a pontificar què és el que cal fer d’ara en endavant’. ‘No tenen autoritat per fer-ho. Van estar en els comandaments i no se n’han sortit. També han de retirar-se’, ha dit.

En aquest sentit, ha apostat per fer ‘foc nou’ i buscar nova gent, encara que faci por. Perquè mantenir algun, ‘encara que sigui sols algun’, dels actuals dirigents por portar a una ‘frustració molt gran a la soferta militància i a l’electorat’.