Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Malestar entre els compromissaris del PPC

Fonts del Partit Popular de Catalunya (PPC) han manifestat que els compromissaris del partit estan esperant que el PP estatal es posicioni a favor d’un candidat a presidir el partit a Catalunya per donar suport a un candidat o a un altre. ‘Aquesta és una situació ben difícil’, han explicat aquestes fonts consultades per l’ACN, les quals han destacat que ara mateix la formació política està centrada en el seu congrés, que es farà a València durant el mes de juny, i que després ja arribarà el de Catalunya.

Redacció
Redacció 29/04/2008

Des que va començar la carrera a la presidència del PP català, Sirera ha volgut deixar clar que té el suport del president del PP, Mariano Rajoy, qui el passat juliol el va escollir, junt amb el secretari general del PP, Ángel Acebes, president d’aquesta força política a Catalunya. Per contra, Alberto Fernàndez Díaz ha assegurat reiteradament que tan ell com els altres candidats tenen el suport de Rajoy com a candidats. ‘El PP és un partit oficialista i els militants i afiliats esperen que Madrid digui la seva opinió’, han apuntat altres fonts. En aquest sentit, han dit que el PP estatal dóna suport a Daniel Sirera, tot i que asseguren que ho ha fet ‘en veu baixa i ha creat confusió’.

En aquest sentit, el sector encapçalat per Alberto Fernández Díaz ja va mostrar la seva preocupació davant la decisió de Daniel Sirera d’avançar el congrés del partit al juliol. D’aquesta forma, els populars catalans celebraran el seu congrés un mes després que el del PP a nivell estatal, que es farà a València del 20 al 22 de juny. Un avançament que ‘va irritar’, segons les fonts consultades, el sector encapçalat per Alberto i Jorge Fernández Díaz, ja que temen que la proximitat del congrés del PPC en relació al congrés del PP estatal pugui ‘facilitar’ l’elecció de Sirera com a president.

D’aquesta manera, els compromissaris temen donar suport a una candidatura no guanyadora per ‘por a represàlies’. Sense anar més lluny, el president comarcal del PPC al Maresme, Víctor Ros, va destituir al secretari general de la comarca, Lluís Tejedor, per desavinences al voltant de les diferents candidatures que opten a la presidència del PPC. De fet, Tejedor, que va donar suport a Montserrat Nebrera, va lamentar que el destituïssin per aquest motiu i va recordar que hi ha altres alts càrrecs que també varen fet públiques les seves preferències i ‘no han fet fora a ningú més’.

Les fonts consultades han ressaltat que el debat ‘no és ideològic sinó personal’ entre Alberto Fernández Díaz i Daniel Sirera. Així mateix, han admès que ‘al final qui acabarà imposant el candidat és el PP de Madrid’. ‘Hi un problema de lideratge molt greu’, ha manifestat les mateixes fonts.

Per altra banda, fonts dels sectors propers a Fernández Díaz i a Sirera van preferir no contestar les recents declaracions de Nebrera. La parlamentaria del PP català va acusar als altres dos candidats d’anar a la ‘caça del compromissari’ i va denunciar ‘amenaces’ a compromissaris i la recollida d’avals en blanc per part dels altres candidats.

Així mateix, el parlamentari del PP català Francesc Vendrell ha manifestat en el seu bloc que ‘recolzar Sirera potser és un encert’ i que ‘en qualsevol cas és legítim’. Tot i això, ha admès que no recolzarà ni votarà cap dels candidats. En aquest sentit, ha destacat que creia i creu en el projecte que representava Josep Piqué.