Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

L’unionisme embogit pel suport a Mas

Jordi Cañas, exdiputat de Ciudadanos i assessor de la formació al Parlament Europeu ha comparat a Twitter el president Mas amb el “caudillo” i ha acompanyat el text amb una fotografia en blanc i negre de Mas saludant, en clara referència al feixisme. El popular Xavier García Albiol, en declaracions a TV3 ha considerat que el suport dels alcaldes és “un acte propi de dictadures”. També han carregat de valent contra el suport “intimidatori” a Mas, la ministra de Foment, Ana Pastor, els ministres Fernàndez Díaz i Rafael Català, així com el president espanyol Mariano Rajoy.

Redacció
Redacció 15/10/2015

Pastor desbarra

Per la ministra de Foment la situació és comparable als fets que van tenir lloc el 15 de juny del 2011 quan prop de 2.000 'indignats' van impedir l'accés dels diputats del Parlament de Catalunya a la cambra i van insultar i agredir alguns dels representants. Aquell cas va acabar a l'Audiència Nacional, que va absoldre els acusats, malgrat que el Tribunal Suprem en va acabar condemnant a vuit a penes de tres anys de presó.

“Aleshores tots els ciutadans vam dir que era terrible i que no es pot alterar el funcionament dels òrgans constitucionals, i avui crec que cal respectar les decisions dels tribunals, que actuaran, em consta, amb independència”, ha dit en una entrevista a RNE. “Si entra dins de la seva llibertat d'expressió”, ha conclòs, “jo no coincideixo amb aquesta llibertat d'expressió”.

Rajoy veu el suport innacceptable

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha descrit com “absolutament inacceptables” les manifestacions de suport al president Artur Mas davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “Les manifestacions, les amenaces i presències intimidatòries davant dels tribunals de justícia són absolutament inacceptables”, ha dit Rajoy en declaracions a la premsa a Brussel·les. “Amenaçar els tribunals amb manifestacions és una cosa absolutament inacceptable i impropi d’un país democràtic com és Espanya”, ha afegit.
 

Albiol supera  Fernández Díaz 

El candidat del PP a les elccions del 27-S, García Albiol  ha assegurat que “Alcaldes, tots amb el carnet independentista, i acudint per pressionar als jutges. Això només passa a dictadures tipus Cuba, Veneçuela i altres bananeres”. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ho ha insinuat però no ha estat esplícit com Albiol, el ministre ha mencionat temps passats i ha considerat que la concentració e suporta Mas és un “atac a la independència judicial”. “Qualsevol actuació que de manera real o en aparença intenti pertorbar, condicionar la independència del poder judicial atempta contra els fonaments de la democràcia”, i “la independència del Poder Judicial és un fonament bàsic de l'Estat de dret”, ha dit.

Catalá preocupat pel suport a Mas

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat  que fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi comparegut acompanyat “d'alcaldes i companys de partit” el “preocupa” perquè pot suposar “pressió social” davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i “manca de respecte a la independència del Poder Judicial”. En tot cas ha afirmat que “el sentit de la compareixença” d'aquest dijous és que Mas es presenta davant la Justícia “com tots els ciutadans”. “Ningú està per sobre la llei i ningú està al marge de l'actuació dels tribunals “, ha dit. 

Arrimadas veu intent de pressió als magistrats

La cap de files de Ciudadanos a Catalunya, Inés Arrimadas, ha estat més suau qu el'exdiputat Jordi Cañas i ha definit la presència de membres del Govern a les portes del TSJC com un “intent de pressió” als magistrats. Arrimadas també ha considerat que Mas està “més còmode” declarant pel 9-N que “donant la cara” per la corrupció i les retallades.
 

Relacionats