Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

L’últim membre viu del comitè redactor de la ‘Declaració dels Drets Humans’ visita Catalunya

L’únic membre viu del comitè redactor de la ‘Declaració Universal dels Drets Humans’, Stéphane Hessel, es troba de visita avui a Catalunya per rebre el XXIX Premi per la Pau, que li atorga l’Associació de les Nacions Unides a l’Estat espanyol (ANUE). El president de la Generalitat, José Montilla, rebrà avui el diplomàtic francès i actual membre de les Nacions Unides (ONU) al Palau de la Generalitat, acompanyat per la seva dona i representants de l’ANUE.

Redacció
Redacció 03/02/2009

Demà Hessel rebrà el premi a Santa Coloma de Gramenet i ja ha expressat la seva voluntat de lliurar la seva dotació, 18.000 euros, a l’ONG francesa La vois de l’Enfant, amb l’objectiu de reconstruir col·legis de Gaza.

Hessel, d’origen jueu, va néixer a Berlín, durant la Segona Guerra Mundial va formar part de la resistència francesa i va ser deportat als camps de concentració de Buchenwald i Dora. El 1962 va fundar l’Associació de Formació dels Treballadors Africans (AFTAM) i va ser membre d’institucions com la Comissió Nacional Consultiva de Drets Humans i l’Alt Consell de la Cooperació Internacional, entre d’altres.