Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

L’oposició vol un referèndum per convertir Austràlia en una República

“No passarà massa temps per tenir a un australià com cap de l’Estat”. Així pena Kevin Rudd, líder de l’oposició australiana.
Per al cap de l’oposició el fet que Isabel II d’Anglaterra sigui la cap d’Estat del seu país és un anacronisme. Rudd, qui lidera el Partit Laborista, encapçala les enquestes per a guanyar les pròximes eleccions legislatives i ja ha dit que té la intenció de convocar el plebiscit.

Redacció
Redacció 27/07/2007

El líder de l’oposició australiana, Kevin Rudd, ha anunciat que si surt escollit cap de Govern convocarà un referèndum per a decidir si el seu país es converteix en una República o continua tenint a la reina Isabel II d’Anglaterra com cap de l’Estat.

Al 1999 ja es va celebrar a Austràlia un referèndum sobre aquesta qüestió, en el qual el 54% dels ciutadans va votar en contra que el seu país es convertís en una República. Rudd, qui lidera el Partit Laborista, encapçala les enquestes per a guanyar les pròximes eleccions legislatives que se celebraran abans de finals d’any i substituir així a l’actual primer ministre, John Howard. “No hem fixat un termini per a fer això, però pinso que no passarà massa temps abans que tinguem a un australià com cap de l’Estat”, va dir Rudd.