Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Localitzen a Castellar del Vallès restes arqueològiques de l’Edat de Ferro dins del municipi

Un canal d’aigua de l’Edat de Ferro (segle VII aC) i una punta de fletxa són les primeres troballes d’aquesta època prehistòrica dins del municipi. Fins ara s’havia localitzat les restes d’una necròpolis d’aquesta època al Pla de La Bruguera. Segons explica el cap de l’expedició arqueològica, Jordi Roig, l’obra hidràulica podria tenir uns 60 metres de longitud. Dins del canal s’hi ha localitzat aquesta sageta. A l’interior del canal s’hi ha trobat material ceràmic i molins per moldre gra, fet que fa pensar que prop d’aquesta obra hi ha d’haver un poblat de l’Edat de Ferro.

Redacció
Redacció 21/05/2008

D’altra banda, els treballs arqueològics fets a la Plaça Major han permès completar les restes visigodes trobades l’any 2006 al localitzar unes sitges i unes cabanes del segles V i VI dC.

Aquestes troballes ‘fan reescriure la història de Castellar que s’emmascara d’un origen antic, medieval o fins i tot modern’, ha subratllat Roig. Amb les restes trobades es preveu editar un llibre monogràfic de les restes trobades on s’explicarà l’origen del municipi i d’altra banda, es podria dedicar un petit museu permanent al nou equipament municipal de la Plaça Major.