Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’obra ‘Èric i l’Exèrcit del Fènix’ arriba a la Seu d’Urgell

La Seu d’Urgell acull el pròxim 6 de desembre a les 7 de la tarda la darrera oportunitat de l’any per veure l’obra de teatre ‘Èric i L’Exèrcit del Fènix’. La representació es durà a terme a la sala d’actes de l’IES Joan Brudieu de la Seu d’Urgell i està organitzada per Òmnium Cultural amb la col·laboració de l’Ajuntament la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’IES Joan Brudieu. L’obra narra uns fets reals que es van produir a Catalunya l’any 2004 protagonitzats pel jove de 14 anys Èric Bertran, col·laborador de l’indirecte!cat.

Redacció
Redacció 04/12/2007

Èric i L’Exèrcit del Fènix‘ és una obra escrita per Víctor Alexandre i està basada en el llibre d’Èric Bertran. La direcció recau en Pere Planella, i està protagonitzada per Marcel Borràs, Rosa Andreu i Xavier Fernández.

La trama comença quan l’Èric envia un correu electrònic a uns supermercats demanant que etiquetin els seus productes en català. La resposta que rep és la irrupció a casa seva d’un escamot de trenta guàrdies civils i una acusació de terrorisme. En la realitat, l’absència de delicte, però, va fer que el febrer del 2005 el cas quedés definitivament tancat. L’obra explica les conseqüències que aquests fets van tenir, no tan sols en la vida de l’Èric, amb un fort assetjament escolar, sinó també en la dels seus pares i en la del seu germà.