Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Llei de Referèndum, al ple del Parlament

La sessió del Parlament d'aquest dimecres ha començat amb una concentració davant de la institució convocada per la CUP abans de les nou del matí.

Redacció
Redacció 06/09/2017

De fet, precisament en aquesta mateixa hora, hi ha hagut una reunió extraordinària a la mesa del Parlament de JxSí i la CUP per tal de formalitzar la inclusió de la llei del referèndum en el ple d'aquest dimecres.

La líder de Ciudadanos, Inés Arrimadas, i del PP català, Xavier García Albiol, ja han titllat l'acte d'”il·legal”.

 
Per altra banda, la coordinadora general del PDeCAT ha piulat a Twitter que “farem allò que és normal en democràcia”.

Què passarà?
 
Està previst que el ple comenci a les 10 del matí, i el més probable és que dos diputats, un de JxSí i l'altre de la CUP, demanin l'aplicació de l'article 81.3 del reglament per tal de poder modificar l'ordre del dia.
 
Això, si la majoria de la cambra ho aprova, permetria incloure un nou tema en la sessió.

A Madrid, tot preparat
 

El Tribunal Constitucional ja està preparat per iniciar el seu ple ordinari. Tots els magistrats estaran de guàrdia i pendents del Consell de Ministres que es reunirà de manera extraordinària un cop aprovada la Llei del Referèndum per tal de poder-la recórrer.

Forcadell recusa els membres del TC per no ser parcials

Carme Forcadell demana la recusació dels membres del TC. Així ho ha fet saber el seu advocat, Andreu Van den Eyden, en declaracions a Catalunya Ràdio. Aquest fet, impediria que el Tribunal Constitucional prengués avui cap decisió.

“El jutge que rep la recusació ha d'abstendre's de conèixer el procediment i sotmetre l'anàlisi de si és o no imparcial a l'òrgan que ha de decidir sobre la recusació”, ha assenyalat Van den Eyden.

(SEGUIRÀ AMPLIACIÓ)