Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

L’euríbor frega el seu màxim històric amb el 4,564%

L’euríbor torna a augmentar i ja porta 21 mesos de pujades consecutives. Amb aquest increment, ara està en el nivell més alt dels últims sis anys. Al llarg del mes de juliol, l’euríbor va oscil·lar entre un màxim del 4,594% a mitjans de mes i un 4,524% el penúltim dia del mes, fet que explica el motiu pel qual ha pujat tant.

Redacció 01/08/2007

Moltes famílies estan a l’expectativa sobre els canvis que pateix la taxa euríbor. De la seva modificació a l’alça, moltes famílies han d’estrènyer el cinturó o tenen greus problemes per arribar a finals de mes. Si fa uns anys l’euríbor era el principal causant que moltes famílies s’atrevissin a comprar habitatge gràcies a les quotes baixes, ara s’ha girat la truita.

I és que les notícies no són gaire bones per a les famílies. L’euríbor ha registrat al juliol la vint-i-unena pujada consecutiva i s’ha situat en el 4,564%, molt a prop del seu rècord històric de l’agost del 2000, quan estava en el 5,248%. Aquest nou increment suposarà un altre encariment de les hipoteques, que pujaran una mitjana de 81,40 euros al mes, que representen 977 a l’any i encarirà en tres mil euros anuals de mitjana una hipoteca firmada fa quatre anys.

L’euríbor torna a augmentar i ja porta 21 mesos de pujades consecutives. Amb aquest increment, ara està en el nivell més alt dels últims sis anys.