Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’estranya malaltia de Duran Lleida

Diumenge va transcendir que el líder d’Unió i cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran Lleida, havia hagut de ser ingressat aquesta setmana després que el vacunessin […]

Redacció
Redacció 13/06/2007

Diumenge va transcendir que el líder d’Unió i cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran Lleida, havia hagut de ser ingressat aquesta setmana després que el vacunessin contra la febre groga en un hospital de Tenerife. De fet, segons algunes versions, Duran havia de realitzar el passat dilluns un viatge de la Comissió d’Exteriors del Congrés al Congo. Tot i això, els primers símptomes que li va provocar la vacuna en mal estat haurien aparegut dimecres o dijous, tal i com es desprèn d’altres versions periodístiques publicades aquest cap de setmana que fins i tot es contradiuen en el temps.

Des de Directe! evitarem especular amb aquesta suposada dolència de Duran Lleida i, per respecte a la seva honorabilitat i -sobretot- la de la seva família, evitarem reproduir les versions que feien córrer aquest cap de setmana entre els periodistes alguns dirigents de Convergència Democràtica.

Però el cert és que hi ha diversos interrogants que cap mitjà de comunicació s’ha atrevit a preguntar com ara què hi feia Duran a Tenerife. O bé, quin dia va arribar a Tenerife i quan es va vacunar. Perquè, si dilluns havia de marxar cap a Guinea com és que no ho va fer si els símptomes no li van aparèixer fins dimecres o dijous, segons les versions publicades? A més, si dimecres ja estava fotut, com és que va accedir a sopar amb Montilla aquella mateixa nit en secret -a d’esquenes a Artur Mas- a Palau de la Generalitat tal i com va publicar aquest cap de setmana un mitjà de comunicació de Barcelona?

El suposat viatge de Duran a Guinea amb escala poc clara a Tenerife s’emmarcava en el tour diplomàtic pagat amb fons del Parlament espanyol que va explicar en aquesta notícia d’El Periódico de Catalunya.