Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Les pintades de la COPE

Aquest cap de setmana la seu de la COPE a Barcelona ha aparegut amb diverses pintades. Aquests guixarots contenien algun insult i uns símbols francament estranys que fan dubtar de […]

Redacció
Redacció 01/10/2007

Aquest cap de setmana la seu de la COPE a Barcelona ha aparegut amb diverses pintades. Aquests guixarots contenien algun insult i uns símbols francament estranys que fan dubtar de l’orígen i les intencions reals dels desconeguts que les han fet. Semblava que els autors volien deixar clar que les pintades les feien els “independentistes”, però si això pretenien, la veritat és que ho han fet força malament.

Les pintades van signades amb les sigles d’una antiga organització desapareguda fa bastants anys, la PUA (la Plataforma per la Unitat d’Acció), una agrupació i unes sigles amb les que fa lustres que no signa ningú. A més l’únic insult que hi apareix és en castellà -Cope Fachas-, com no signaria mai cap militant independentista.  Per acabar-ho d’adobar, l’estelada amb la que rubriquen la pintada els “agressors” té una estrella de David amb sis puntes enlloc de la tradicional estrella de cinc punxes, cosa que allunya més els autors de l’independentista i els classifica d’estúpids aficionats o de falsificadors.

A més les pintades a la seu de la COPE comparteixen grafologia i color amb les que va patir el líder de Ciutadans, Albert Rivera, fa uns mesos, afegint encara més llenya al foc. Unes pintades que d’acumular tantes errades semblen falses, i retraten més a l’agredit que a l’agressor.

Conclusions? Que cadascú tregui les seves….