Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les empreses catalanes al Mobile World Congress mantenen els projectes d’inversió i expansió

|

- Publicitat -

Christian Thorn, director general de Lechill Mobile, ha explicat que la seva companyia, que ofereix serveis d’entreteniment i esbarjo a través del telèfon mòbil, acaba de signar un acord amb l’operador Telcel que els permetrà entrar al mercat mexicà. Lechill, que tot i l’origen suec dels seus directius té la seva seu a Barcelona, ha crescut als últims anys ‘sobretot gràcies a l’exclusiva que té amb el productor de vídeos per adults Private’. Ara intenta augmentar la seva facturació ‘oferint nous serveis, com un xat per lligar a través del mòbil, jocs interactius, o un antivirus per telèfons’.

La companyia amb seu a Arenys de Mar CompeGPS està present al Mobile World Congress per presentar el seu navegador Twonav. Segons el seu director general Ivan Twose, la gran novetat que té aquest producte és que permet fer localitzacions a través del mòbil no només en zones urbanes, sinó també en qualsevol lloc situat en terreny muntanyós. ‘ En realitat, ens permet fer-ho en qualsevol superfície de la qual disposem un mapa’, ha explicat.

Publicitat

Per la seva banda, Jeroni Lloys i Eduard Martínez, director general i gerent de la companyia manresana Bosslan, expliquen que l’empresa, que és el primer any que acudeix al Mobile World Congress de Barcelona, està tancant acords amb empreses dels Emirats Àrabs per introduir-hi allà els seus equipaments de wireless, de la mateixa manera que fa un parell d’anys va començar a fer-ho amb alguns països de l’Amèrica Llatina. ‘La telefonia mòbil avui en dia és com les nostres mans. Tots depenem del mòbil. Aquesta tecnologia és barata pels serveis que ofereix i aquí està la seva grandesa’, han explicat.

Per Huguet, les empreses TIC resulten ‘poc o gens afectades’ per la crisi

Segons el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, les empreses catalanes del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació estan resultant ‘poc o gens afectades’ per l’alentiment de l’economia. Huguet creu que en el cas de les empreses catalanes, la fira pot servir ‘perquè alguna de les 34 que hi assisteixen puguin captar inversions de fons estrangers de capital-risc’. El conseller ha explicat que la presència d’empreses catalanes és ‘la prova més clara’ que malgrat el context de crisi, ‘l’activitat d’innovació, recerca i desenvolupament continua i és ben present en el teixit econòmic català’.

Huguet ha recalcat el compromís que els organitzadors del Mobile World Congress tenen amb la ciutat de Barcelona durant la inauguració de l’esdeveniment. ‘Han mostrat voluntat de quedar-se molts anys’, ha afegit, i ha destacat el que Catalunya pot oferir a les empreses del sector. ‘Aprofitem la celebració d’aquesta fira per recordar que Catalunya té un esperit innovador i emprenedor’, ha explicat el conseller, que també ha recalcat que estan ‘ajudant les empreses catalanes d’aquest sector’ perquè cada vegada ‘tinguin més pes’ dintre del conjunt de l’economia del país. En aquest sentit, Huguet també ha recordat la importància d’altres empreses catalanes que assisteixen al congrés a banda de les que han acudit de la mà de la Generalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut