Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Les ciutats d’Eurocities volen més influència a la propera presidència espanyola de la UE

Les ciutats de l’Estat que formen part de la xarxa Eurocities volen augmentar la seva influència en la presidència espanyola de la Unió Europea, prevista pel primer semestre del 2010. Així ho ha reconegut aquest dimarts l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, durant la reunió entre els representants d’aquestes ciutats amb el secretari general de l’entitat, Paul Bevan. A més de Barcelona, Sant Cugat, Terrassa, Rubí, Gijón, Saragossa, Múrcia, Madrid i València, la trobada també ha comptat amb representants de Palma de Mallorca i de Tarragona, ciutats que no són membres d’Eurocities però que hi estan interessades. Per poder treballar en aquest direcció, Navarro ha reconegut que seria una bona idea cel·lebrar una reunió dels representats de les ciutats ‘abans o després de l’estiu’. I és que l’alcalde vallesà ha recordat que ‘les ciutats tenim coses a dir i propostes perquè el nostre entorn es pugui preparar per reactivar l’activitat econòmica’.

Redacció
Redacció 18/02/2009

Per la seva banda, Bevan ha explicat que en aquests moments de crisi econòmica ‘les ciutats s’han d’obrir’, però també ha avisat que ‘per trobar respostes no només s’han d’involucrar els municipis, cal el paper de totes les institucions’.

Tot i que no ha volgut explicar massa detalls dels projectes en què treballen, Bevan ha explicat que estan estudiant temes com els afers socials, la integració dels immigrants, el medi ambient, la mobilitat urbana i els transports.