Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Les Ciutats de la Xarxa TGV reclamaran conjuntament millores a Renfe i Foment

Els representants de les divuit localitats que formen part de Ciutats de la Xarxa TGV han signat aquest dimecres a Saragossa un manifest conjunt on acorden la creació de dues comissions de treball, una per esdevenir una sola veu a l’hora de fer reclamacions a Foment i Renfe per totes aquelles mesures que afectin al conjunt de les ciutats que formen part de la xarxa i, una segona per planificar i dissenyar accions conjuntes, programes i projectes de cooperació entre les ciutats per optimitzar les potencialitats que els suposa el fet de disposar del servei d’alta velocitat. En el document, els signants, també sol·liciten una millora en les polítiques de preus de Renfe.

Redacció
Redacció 08/05/2008

Tot i que la secretaria d’Estat de Comunicació va anunciar la posada en marxa del servei de trens Avant que enllacin Barcelona, Tarragona i Lleida amb Osca i Saragossa, els alcaldes d’aquestes ciutats han afirmat que, de moment, no han rebut cap notificació oficial per a la posada en marxa d’aquests trens. Tot i això, la Xarxa de Ciutats TGV ha seguit reclamant aquest servei.

Els representats de les ciutats que han estat presents en la trobada han elaborat una declaració conjunta en la qual defensen la necessitat de treballar en xarxa per a desenvolupar projectes conjunts, especialment, en l’àmbit de promoció turística.

El text reconeix la importància de l’alta velocitat com element de cohesió i vertebració de l’Estat. Per aquest motiu, els representats de les ciutats TGV aposten pel desenvolupament d’economies integrades i en xarxa ja que, segons l’alcalde de Lleida, ‘el TGV és fonamental per això’.

El document també recull la necessitat d’ampliar la xarxa de TGV a altres ciutats de l’Estat amb un desplegament cap a l’arc mediterrani i cap al nord i oest de la península. En el text, alcaldes i representats de les divuit ciutats presents també han defensat el desplegament territorial previst de la forma més ràpida possible, així com l’enllaç amb altres països europeus. En aquest sentit, alcaldes i representats han mostrat la seva confiança cap a un enteniment, ‘com més aviat millor’, entre els estats espanyol i francès per interconnectar les xarxes d’alta velocitat d’ambdós estats. De la mateixa manera que amb l’alta velocitat portuguesa.