Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

L’empresariat català pretén burlar la Llei de Política Lingüística

|

- Publicitat -

Els empresaris s’han rebotat. Una amplia representació d’organitzacions empresarials, des de la Cambra de Comerç de Barcelona a Pimec o Fepime-Catalunya, han reclamat al conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, que l’ús del català als comerços sigui només “voluntari”.

Publicitat

En una reunió celebrada divendres a la seu del departament, el president de Fepime-Catalunya, Eusebi Cima, ha denunciat davant de Castells “l’excés normatiu” i la “indefensió del comerciant davant la normalització lingüística” i especialment pel que es refereix a la venda de productes amb etiquetes normalitzades.

Però encara han demanat més ja que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha insistit en la necessitat de què l’aplicació de la Llei de Normalització Lingüística al sector comercial es faci a partir de la “voluntarietat” del sector empresarial.

El president de Pimec, Josep González, ha reclamat “prudència” en l’aplicació de la llei (aprovada per una àmplia majoria al Parlament de Catalunya), justificant la seva demanda en els importants “canvis socials” que s’han produït al país en els darrers anys, amb l’arribada d’un important contingent d’immigració.

L’empresariat, amb aquestes demandes, fa palès el seu menyspreu cap al Parlament de Catalunya i el conjunt de l’autonomia catalana. D’una banda, reclamen un aeroport internacional per continuar ampliant els seus beneficis i critiquen la Generalitat per no vetllar pels interessos del país. De l’altra, quan els interessos del país els obliguen a gratar-se la butxaca, critiquen la Generalitat d’intervencionista

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió