Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Lavanguardia encatalà

Ja fa anys que sonen campanes sobre una possible edició en català de La Vanguardia, que ja aniria essent hora per un rotatiu de Barcelona amb més de 125 anys […]

Redacció
Redacció 17/11/2008

Ja fa anys que sonen campanes sobre una possible edició en català de La Vanguardia, que ja aniria essent hora per un rotatiu de Barcelona amb més de 125 anys d’història. Malgrat els rumors sobre la traducció, no hi ha res del cert, i la crisi econòmica, a la que cal sumar-hi la crisi dels mitjans de comunicació tradicionals, no fan presagiar que aquesta edició en català hagi de ser una realitat a curt termini.

Avui volíem explicar-vos dos detalls que podrien agilitzar aquesta traducció. Per una banda cal parlar de la campanya lavanguardiaencatalà, que es difon via correu electrònic i pretén que els internautes visiten la web de La Vanguardia -i també del diari Sport- a través d’uns vincles específics que carreguen les traduccions automàtiques d’ambdós rotatius realitzades per Google.

Relacionat amb aquesta iniciativa, que pretén concentrar un gran nombre de visites a través d’aquestes traduccions per tal que a Can Godó se n’adonin que la gent vol el rotatiu en català, cal parlar del domini Lavanguardiaencatala.net. El domini en qüestió ha estat comprat per la mateixa editora del rotatiu, i actualment no enllaça enlloc. Podria tractar-se d’un domini comprat per evitar que ho facin els impulsors de la campanya anterior, però també podria anar preparant l’arribada de l’esperada traducció -oficial, no automàtica- del rotatiu barceloní.