Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

L’Audiència estima el recurs de l’exalcalde de Matadepera a qui volien jutjar per no penjar la bandera espanyola a l’ajuntament

Finalment, l’Audiència Provincial de Barcelona ha estimat el recurs interposat per Jordi Comas, a la denúncia per ultratge a la bandera espanyola presentada per regidors del Partit Popular.

L’Audiència, que accepta un primer recurs interposat per raons tècniques, no entra a debatre el fons de la qüestió, i declara la nul·litat de les actuacions per la qual cosa el cas quedarà sobresegut provisionalment. Així ho ha explicat Esquerra Republicana en un comunicat.

Redacció
Redacció 04/11/2008

Comas va negar-se que la bandera espanyola onegés a l’Ajuntament a la festa major de Matadepera, el 2005 i 2006, quan aquest era alcalde, perquè la bandera espanyola no és un símbol compartit per tothom. ‘Defensar que en els edificis institucionals onegin només símbols compartits per tothom no hauria de ser punible penalment’, ha dit Comas en conèixer la resolució de l’Audiència i ha afegit que símbols ‘com la bandera espanyola o els retrats monàrquics són símbols que creen divisió a diferència d’altres com la bandera europea, la senyera o símbols locals que són compartits per tothom’.

Esquerra, ha celebrat la resolució judicial i dóna tot el seu suport a Comas i a tots els altres càrrecs electes que es puguin veure involucrats en causes similars. Així mateix, espera que no es tornin a produir denúncies d’aquests tipus, per tal de no judicialitzar la vida municipal, i no generar un conflicte allà on la ciutadania viu amb plena normalitat aquestes actuacions.