Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

L’Associació Catalana de Rugby Lliga fa un pas més per la internacionalització

L’Associació Catalana de Rugby Lliga (ACRL) s’ha afegit al projecte de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) que amb aquesta nova incorporació ja suma 33 entitats membres. Algunes d’aquestes organitzacions són la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Mountain Wilderness Catalunya, el Centre Excursionista de Catalunya i entitats d’altres àmbits com la Coral Sant Jordi o l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans. La FOCIR té per objectiu estimular i propocionar recursos a la participació de les entitats catalanes a nivell internacional promovent una ciutadania amb dimensió global.

Redacció
Redacció 25/02/2009

L’Associació Catalana de Rugby Lliga va néixer per la necessitat d’organitzar a Catalunya l’esport del rugby XIII o rugby lliga. És membre de la Federació Europea de Rugby LLiga (RLEF) des de l’agost del 2008.

Aquest seria un pas mes cap al reconeixement de l’esport català a nivell internacional després la justícia francesa denegués al desembre la de la Federació Catalana de Rugby (FCR) a la FIRA, la Federació Internacional d’aquest esport. Cal recordar que la nostra federació va ser un dels 13 membres constituents de la Federació Internacional, però va deixar de ser-ho quan l’any 1941 el règim franquista va prohibir totes les federacions no-espanyoles. D’aquesta manera, la justícia francesa s’emparava en una llei del règim franquista per negar els drets de la federació catalana, que ja ha anunciat que recorrerà la sentència.

La Federació Catalana de Rugbi ja va anunciar la presentació d’un recurs a París contra la sentència que no reconeix el dret de Catalunya de competir internacionalment.

El passat divendres, 13 de febrer, Òmnium Cultural i els Dragons Catalans van signar un conveni per treballar conjuntament pel reconeixement oficial a nivell internacional de les seleccions catalanes, un acord que reforçarà el signat fa uns mesos amb un altre equip nordcatalà, la USAP de Perpinyà