Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Laporta contra Rosell: Primer assalt

L’actual junta del FC Barcelona i Joan Laporta es trobaran aquest matí als jutjats per primera vegada, després que la darrera assemblea de compromissaris el club fes públic el resum de la ‘Due Diligence’ però no en facilités l’accés a l’expresident blaugrana. Laporta va denunciar aquest fet, i aquest dimarts hi haurà la vista oral en primera instància, que decidirà si l’equip de Joan Laporta ha de tenir o no accés a l’auditoria encarregada per Sandro Rosell. La voluntat de Laporta és que el jutge autoritzi l’accés al document, i en base al que hi posi, interposar una querella contra Sandro Rosell i la seva junta directiva per ‘estafa’, ‘falsedat documental’, ‘calúmnies’ i ‘injúries’, entre d’altres càrrecs.

Redacció
Redacció 15/02/2011

Per altra banda, i a instàncies d’un soci denunciant, la Fiscalia de Barcelona ha iniciat investigacions sobre la gestió de Laporta al capdavant del club, un moviment que segons Laporta ‘neix per desprestigiar la proposta política que faig’. A petició d’un soci blaugrana que es manté en l’anonimat, la Fiscalia de Barcelona ha obert accions per investigar la gestió de Joan Laporta al capdavant del club, unes investigacions que segons Laporta venen incitades per la junta actual: ‘És una acció més. Sé que estan actuant en tots els fronts per intentar desprestigiar i perjudicar. Com que hi ha una confluència d’interessos, alguns ho fan per desprestigiar la proposta política que faig i alguns ja ho fan per interessos més personals, i el que intenten és perjudicar-me’, assegurava l’expresident blaugrana aquest dilluns a Catalunya Ràdio.

Pel que fa a l’afer de la ‘due diligence’ i la visita als jutjats d’aquest dimarts,  Joan Laporta ha acusat Rosell de tenir una ‘por insuperable’ a que es faci pública l’auditoria, i ha tornat a acusar l’actual president del Barça de fer ‘maniobres indecents’ per desprestigiar-lo. Per últim, Laporta s’ha mostrat sorprès que l’acció de responsabilitat civil que va aprovar la darrera assemblea de compromissaris -i on Rosell va votar en blanc- no s’hagi fet efectiva.

‘Nosaltres vam deixar el club amb beneficis’, ha assegurat Laporta, per qui tot plegat és una ‘gran mentida que estan escampant’. Laporta confia que la Fiscalia arxivi la causa judicial i prevalgui ‘la legalitat’.