Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Laporta anuncia que es presentarà a les eleccions amb partit propi

L’encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha volgut aprofitar la quarta onada de consultes sobre la independència per anunciar, a través d’un article al diari AVUI, que ha arribat ‘l’hora de fer un pas endavant’ i ha anunciat que crearà un nou partit polític que ‘garanteixi, amb fermesa, el compromís de treballar per l’Estat propi’. Segons Laporta, ha arribat el moment de ‘prendre decisions’, després de buscar ‘el millor encaix amb l’Estat’ i no aconseguir-ho. Laporta proposa ‘que ens marquem d’objectiu tenir un Estat propi’ a través d’una majoria al Parlament, i per això assegura que cal un nou partit polític per aconseguir l’alliberament nacional. Les reflexions de Laporta, de caràcter teòric, no deixen entreveure cap detall de la seva nova aposta política. Tampoc s’esmenta en cap moment l’associació Reagrupament.

Redacció
Redacció 20/06/2010

L’article de Laporta a l’AVUI, que porta per títol ‘És l’hora de vehicular els nostres debats en un nou partit per treballar per l’Estat propi‘, l’encara president blaugrana assegura que ha reflexionat durant els darrers mesos sobre el futur de Catalunya, i conclou: ‘Com a ciutadà preocupat per l’esdevenidor del seu país penso, honestament, que l’aposta per l’Estat propi és la millor de totes les solucions per a la resolució dels problemes que pateix Catalunya’.

Per tal de resoldre’ls, Laporta aposta pel ‘vot independentista’ com a vot útil per a la millora d’aquells qui viuen i treballen a Catalunya, i per fer-ho cal assolir una majoria al Parlament. Laporta considera que ‘ha arribat el moment d’arraconar un espoli fiscal que supera els 60 milions d’euros diaris, els 365 dies de l’any, i que no ens permet avançar cap a una situació capdavantera a Europa’, i per aconseguir-ho proclama que ‘és l’hora de treballar des de l’acció política, de vehicular els nostres debats en un nou partit polític que garanteixi, amb fermesa, el compromís de treballar per l’Estat propi’.

Aquestes paraules, que a la pràctica suposen el compromís ferm de Laporta a fer el salt a la política i presentar-se a les properes eleccions al Parlament de Catalunya d’aquesta tardor, van lligades a la conclusió que ‘cal traçar un full de ruta que passa per la unitat per anar cap al Parlament, des d’on fer sentir la veu de centenars de milers de persones que volen i desitgen el millor benestar per a les persones que viuen i treballen a Catalunya’.

Salt a la política, sense detalls

D’aquesta manera, Laporta ha aprofitat la històrica diada del 20J per fer públic que farà el salt a la política, però no ha donat cap detall sobre el procediment i el partit amb el qual concorrerà a les eleccions, uns detalls que es coneixeran les properes setmanes. A més Laporta no esmenta en cap moment l’associació Reagrupament, de manera que es manté l’enigma d’una possible aliança entre el futur expresident blaugrana i Joan Carretero.