Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Ajuntament posa en perill la festa Telecogresca 2008

Aquest any seria la 30a edició de la festa de la Telecogresca, una trobada d’estudiants organitzada pels alumnes de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i que representa la festa universitària més important de l’Estat espanyol. Però… ara per sorpresa de tothom, la festa perilla. Això és degut a que l’Ajuntament de Barcelona no vol donar els permisos adients perquè la trobada es celebri al recinte Fòrum.

Redacció
Redacció 25/01/2008

La celebració enguany de la Telecogresca estava prevista pel proper 18 d’abril a l’espai del Fòrum. Els organitzadors ja ho tenien tot preparat: els vuit grups de música emparaulats per divendres, intal•lacions… I ara, després de molts mesos de feina, L’Ajuntament sembla ser que es nega a donar el vist-i-plau. La raó per no concedir el permís municipal té a veure amb la nova normativa que regula l’ús de l’espai públic de la ciutat. Resulta que la data triada per la festa cau en divendres i el transport públic tanca a mitjanit, fet que deixarà milers de persones sense metro ni tramvia per tornar a casa. I segons afirma el consistori, ‘poden produir-se problemes de mobilitat i de seguretat’.

Els organitzadors han al•legat que fan la seva festa al Parc del Fòrum des del 2006 i mai hi ha hagut cap problema. ‘Fins i tot estàvem a punt de firmar un conveni per estar al Fòrum de forma permanent’, explica l’Elisenda Bonet. Tanmateix, el que més els ha indignat és que hi hagi quatre excepcions a la norma: la Fira d’Abril, les Festes de la Mercè, i els festivals de música Primavera Sound i el Summercase. ‘A nosaltres ens han deixat fora’, lamenta Bonet, malgrat recordar que han arribat a aplegar més de 15.000 persones.

Aquest conflicte el va posar damunt la taula dimecres passat la regidora d’ERC Ester Capella a la comissió de presidència. Capella va reclamar a la regidora de prevenció, seguretat i mobilitat, Assumpta Escarp, explicacions per la denegació del permís i pels criteris que s’apliquen per a les excepcions. Escarp va respondre que ‘no s’ha denegat res. Només se’ls demana que s’adaptin a la normativa’.