Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

L’administració es nega a opinar sobre la marxa independentista de Brussel·les

La manifestació independentista que dissabte va aplegar a Brussel·les uns cinc mil assistents (fotogaleria), la primera que protagonitza una nació sense estat a la capital comunitària, no mereix cap valoració oficial dels organismes públics encarregats de les relacions Barcelona-Brussel·les. Ni la Delegació del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea ni la Representació de la Comissió Europea a Barcelona no han volgut fer cap declaració oficial al respecte, ja sigui perquè el donen per tancat, ja sigui perquè creuen que és un afer intern de l’estat espanyol. 10Mil a Brussel·les creu que, malgrat el silenci d’aquests organismes, ha assolit l’objectiu d’internacionalitzar el cas català.

Redacció
Redacció 10/03/2009

La delegació de la Generalitat diu que dóna el tema per tancat i que la secretària per la Unió Europea, Anna Terrón, no farà cap més declaració a les que assegura que ja s’han anat fent. Prèviament a la manifestació, va menystenir la protesta dient: ‘A Brussel·les les manifestacions són diàries i estan perfectament integrades en el paisatge. No sé què venen a reivindicar. Seria molt trist que Catalunya es convertís en el típic cas particular empipador a Brussel·les’.

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona també ha dit que no faria declaracions perquè no es tracta de cap activitat comunitària, sinó que és d’un tema intern de l’Estat espanyol, sobre els quals no hi ha l’hàbit d’opinar. La viceconcellera d’Afers Exteriors i Cooperació de la Generalitat, Roser Clavell, es troba de viatge oficial a Sud Amèrica i no ha pogut atendre la trucada de directe!cat.

Reacció previsible

Un dels portaveus de 10Mil a Brussel·les, Manel Bargalló, diu: ‘Tenint en compte els precedents, no ens ha sorprès aquest silenci oficial. Ja vam dir que hi ha una gran contradicció entre el que pensa la classe política i el que fa una part important de ciutadans’. Tot amb tot, es mostra satisfet perquè ‘volíem mostrar a Europa que a Catalunya hi ha un conflicte pacífic i crec que ho hem aconseguit. Hem sembrat molt i aviat en recollirem els fruits, segur’.

Alguns internautes es lamenten als fòrums de l’organització de l’escàs ressò que diuen que va tenir la manifestació als mitjans catalans, però Bargalló en discrepa: ‘Estem contents de com ho han cobert la majoria de mitjans. En alguns ha costat més que arribés el nostre missatge, és cert, però en general crec que se n’han fet molt de ressò’.