Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

‘La Vanguardia’ s’arrenglera amb PP i C’s

Una vegada més hem tornat a veure-li el llautó a La Vanguardia que sense cap mena de mirament s’ha arrenglerat amb PP i Ciudadanos a l’hora de criticar el documental […]

Redacció
Redacció 04/06/2010

Una vegada més hem tornat a veure-li el llautó a La Vanguardia que sense cap mena de mirament s’ha arrenglerat amb PP i Ciudadanos a l’hora de criticar el documental Adéu, Espanya? que TV3 ha emès aquest dijous al vespre. Els ullals de La Vanguardia han atacat la cadena catalana amb la mateixa virulència que ho han fet El Mundo.

A l’avançada el rotatiu del Grup Godó titllava el treball de Dolors Genovès d’esbiaixat i denunciava que, segons el seu parer, la televisió pública catalana emetia un producte que apostava clarament per la independència de Catalunya. Als senyors de La Vanguardia els deu sorprendre que un tema menor i sense cap mena de suport social com és el futur del país i el dret a l’autodeterminació ocupi un espai d’anàlisi a TV3, i ja només per això deuen veure les banyes i la cua del suposat nacionalisme que regna als mitjans de la Corporació.

A qui li hauria d’estranyar aquest punt de vista del mateix diari que ha silenciat deliberadament les darreres onades de consultes sobre la independència alhora que l’endemà de les votacions -que per als lectors de La Vanguardia no havien succeït- les atacaven sense pietat contribuint a difondre entre l’opinió pública la teoria del descrèdit per una baixa participació?

Estranya, però, després de veure com el mateix diari destacava dies enrere el creixement del suport social a la independència amb una enquesta que apuntava que només el 41% dels catalans eren favorables a mantenir-se dins de l’Estat espanyol. La sobtada febrada indepe del Grup Godó només s’entén com una crida desesperada a Espanya per mantenir l’status quo i l’ordre en aquest país d’esbojarrats. Potser l’independentisme és més fort encara del que ens pensem, o com a mínim, l’enemic està molt espantat.