Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

La ultradreta pressiona la RAE perquè es desmarqui del suport a la immersió lingüística catalana

L’Asociación por la Tolerancia, coneguda pels seus constants manifestos a favor de la unitat d’Espanya i contra la llengua i la cultura catalanes, ha fet pública una demanda als membres de la Real Academia Española (RAE) per tal que ‘facin tot el possible’ per deslligar la institució de les declaracions del seu director, José Manuel Blecua, que el desembre passat va negar que el castellà estigui perseguit a Catalunya i va defensar la immersió lingüística a les escoles com un model d’educació perfectament ‘vàlid’. Per l’associació ultradretana, amb les seves paraules Blecua ‘va prendre partit per una opció política determinada’ i ‘van perjudicar la necessària neutralitat de la institució’. Els ‘tolerants’ demanen que els acadèmics es pronunciïn contra Blecua i a favor d’acabar amb la immersió.

Redacció
Redacció 18/02/2011

Tal com informa La Voz de Barcelona, des de l’Asociación por la Tolerancia s’assegura que les paraules de Blecua s’han estat utilitzant pels nacionalistes, que les fan servir d’arguments per defensar l’actual model d’immersió lingüística, un model que, segons els unionistes, ‘va en contra de les persones que, emparades per la Constitució i exigint exercir totes les llibertats com a ciutadans, han triat expressar-se en llengua castellana també a Catalunya, i que desitgen exercir com a pares la potestat de triar en quina llengua s’eduquen els seus fills’.

L’exercici de demagògia continua, i la carta enviada als acadèmics de la RAE assegura que els promotors de la immersió lingüística, com José Montilla o Artur Mas, porten els seus fills a centres privats on no funciona la immersió lingüística, ‘amb l’objectiu que siguin acadèmicament competents en una llengua tan important a nivell mundial com l’espanyola’.

Cal recordar que l’Asociación por la Tolerancia fa anys que treballa contra la normalització lingüística i contra les llibertats de Catalunya. En aquest sentit, ha promogut manifestos a favor de la unitat d’Espanya on es demanava que s’acabés amb l’Estatut perquè ‘amenaça les institucions democràtiques’, i fa quatre anys van concedir una medalla a Mario Vargas Llosa per les seves declaracions anticatalanes, que van portar-lo a signar el ‘Manifiesto por la lengua común’.