Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La UE aprova destinar 225 MEUR per construir la MAT

La Unió Europea formalitzarà aquesta dijous a la nit augmentar el pressupost de la interconnexió elèctrica amb França dels 150 milions d’euros als 225, segons ha informat el secretari per la Unió Europea del govern espanyol, Diego López Garrido. La decisió, que s’ha debatut entre els estats membres i no ha trobat ‘cap discrepància’, serà formalitzada, ‘esperem que sense modificacions’, ha dit Garrido, aquesta nit de dijous en el sopar que celebraran els caps d’estat i govern en el marc del Consell Europeu de primavera. El pressupost es repartirà a parts iguals entre l’estat espanyol i França, de manera que a l’estat espanyol li corresponen 37,5 milions d’euros més.

Redacció
Redacció 20/03/2009

Segons Garrido, la UE ha entès que es tracta d’una infraestructura ‘estratègica’ per a l’estat i per això ha decidit apujar la quantitat inicialment contemplada. També s’ha augmentat la inversió per a la interconnexió gasística entre França, l’estat espanyol i el nord d’Àfrica. En principi, s’havia dotat de 200 milions d’euros, la totalitat dels quals anava a parar a l’estat francès, però finalment s’apuja a 245 milions d’euros, i aquests 45 són els que rebrà el govern espanyol.

En total, sumats aquests dos projectes i un altre més, l’estat espanyol rebrà 337,4 milions d’euros dels 5.000 milions totals que la UE ha mobilitzat per a tots els estats membres en ajudes per construir infraestructures energètiques. López Garrido considera aquesta xifra ‘molt positiva’ i per tant li donaran suport aquesta nit durant el sopar on es farà l’aprovació formal.