Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La transsexual de Terrassa acomiadada després d’operar-se serà indemnitzada per l’empresa

|

- Publicitat -

La indemnització que rebrà la treballadora, acomiadada improcedentment l’agost del 2008, encara no ha estat quantificada. La Carmen, segons ha explicat aquest dijous a la sortida dels jutjats, visiblement emocionada, havia demanat la reincorporació al seu lloc de feina com a mossa de magatzem a l’empresa Cotesa de Terrassa, però la companyia s’ha negat.

Després que durant un any els directius tractessin, sense èxit, de fer-la fora, l’assetjament es va convertir en ‘mobbing’ laboral: la Carmen, auxiliar de magatzem, va haver de fer-se càrrec de les tasques de neteja de la fàbrica. ‘Van fer fora la companya que netejava i a mi em va tocar fer la meva feina i la que abans feia ella’, ha recordat la treballadora transsexual, que després de ser acomiadada va estar de baixa per depressió durant sis mesos.

Publicitat

La Carmen va decidir denunciar l’empresa per transfòbia laboral ja que, independentment de l’operació de canvi de sexe, continuava tenint la mateixa experiència i capacitat professional.

Aquest dijous, després d’assolir-se l’acord entre les dues parts, a la sortida dels jutjats, la treballadora ha estat recolzada per altres transsexuals. Entre elles estava la Gina Serra, que va protagonitzar el primer cas guanyador d’un acomiadament improcedent d’una transsexual.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut