Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La transmissió d’habitatge habitual de fins a 500.000 euros quedarà exempta de l’impost de successions i donacions

La transmissió d’habitatge habitual de fins a 500.000 euros quedarà exempta de l’impost de successions i donacions. El Govern presentarà en el nou curs polític el projecte de llei de modificació de l’impost de successions i donacions. La bonificació representa entre el 60% i 70% del preu real dels habitatges en el mercat. 

Redacció
Redacció 27/09/2007

Per fer el càlcul de l’impost s’utilitzen dos barems: el valor cadastral modificat per la instrucció de la Direcció General de Tributs (valor cadastral per coeficient) o el valor comprovat pels tècnics de la Direcció General de Tributs.

Per aquest motiu, el Govern ‘ha orientat la seva política fiscal a una rebaixa limitada per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge que s’ha desenvolupat a través de la Llei d’acompanyament dels pressupostos’ i la nova modificació de l’impost de successions i donacions.

El president Montilla ha fet aquesta proposta desprès de defensar la política pressupostària de l’Executiu. El president ha assegurat que són ‘uns pressupostos fets amb rigor’ i ha afegit que ‘la credibilitat institucional del Govern d’un país també és avalada pels seus pressupostos’ que enguany arriben a un import consolidat de 32.000 MEUR.

Uns pressupostos que, pel cap de l’Executiu, es caracteritzen per ‘l’impuls decidit de les polítiques socials i els serveis a les persones” com a gran prioritat i, a la vegada, per “l’impuls de la competitivitat i la modernització de la nostra economia’. Segons el president, són uns pressupostos que consoliden esforç inversor; no incrementen la pressió fiscal i ‘suposen un esforç de sanejament dels nostres comptes públics’, per la reducció del dèficit, la contenció de l’endeutament i l’augment apreciable de l’estalvi corrent.

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva intervenció en el debat d’orientació de política general per assegurar que els Pressupostos per a l’exercici 2008 seguiran ‘amb la mateixa voluntat d’eficàcia, eficiència i impuls de les polítiques socials assolida fins ara’.