Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

La setmana sense televisors

|

- Publicitat -

Per sisè any consecutiu el centre nord-americà “per la consciència del temps davant el televisor” inicia la setmana d’apagar el televisor, que vol conscienciar la ciutadania de l’excessiva dependència del mitjà de comunicació per excel·lència. La setmana sense televisió va iniciar-se ahir i s’allargarà fins diumenge.

Publicitat

Per què cal aturar els televisors?

Segons l’organització, el televisor s’introdueix en el temps familiar i dificulta que la canalla desenvolupi la capacitat de lectura. El consum televisiu també afavoreix tipus de vida poc saludables i obesitat. Segons les dades estadístiques dels organitzadors, un infant nord-americà passa més temps durant l’any davant el televisor (1.023 hores) que a l’escola (900 hores).

A més, el televisor està encès en el 40% dels àpats als EUA, i per a ells la setmana sense televisió dóna al ciutadà la possibilitat de pensar, llegir, crear i passar més temps amb les seves famílies i comunitats.

“Apaga el televisor i encén-te la vida”, propugnen, en una setmana sense tele que ja s’ha convertit en un clàssic des de la primera edició, l’any 2001.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió