Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La Sanitat catalana també tindrà salut bucodental gratuïta per infants i rendes baixes

En declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, la consellera de Salut, Marina Geli, ha avançat que l’any que ve ja funcionarà el pla català de salut bucodental. El pla preveu la gratuïtat odontològica per a nens de 6 a 14 anys i per a gent gran amb rendes baixes. Geli ha explicat que abans que el Ministeri anunciés que pagaria el dentista als menors de 15 anys el departament ja ho havia pensat. “Havíem decidit começar progressivament al llarg de la legislatura i començarem l’any vinent una nova prestació que és la bucodental. Tot menys estètica, per dir-ho així, menys ortodòncia pels nens de fins a 14 anys, que diem nosaltres, i per la gent gran amb pocs recursos econòmics, perquè entenem que és una prestació bàsica que fa que la gent que no mastega bé, etc… li hem de pagar”.

Redacció
Redacció 18/09/2007

La proposta del ministre de Sanitat s’haurà de discutir en el pròxim consell interterritorial de salut i fixar, sobretot, els termes de finançament del nou servei. “Quan s’inclou una prestació de catàleg s’ha de discutir i veure si hi ha una aportació adicional almenys en els primers anys d’implantació” ha afegit la consellera.

D’altra banda la consellera ha avançat que actualment Catalunya té 7.450.000 targetes sanitàries, cosa que implica un increment de més de 100.000 targetes anuals des del 2003. L’increment es deu fonamentalment al fenòmen de la immigració, que segons la consellera ha canviat i evolucionat ens els últims temps. “Hi ha hagut un cert relentiment d’adults però en canvi ha augmentat pel reagrupament familiar. Ha baixat la immigració africana i la iberoamericana, parlo de l’últim any, i en canvi està augmentant la de països ja europeus – amb l’entrada de Romania, Polònia… etc – i també està augmentant la de l’est: xinesos, paquistanesos… “.