Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La regió atlàntica de Nicaragua intenta aixecar cap després del pas de l’huracà Fèlix

El 4 de setembre l’huracà Fèlix va entrar a la Regió Autònoma de l’Atlànic Nord (RAAN) de Nicaragua amb força 5 i va colpejar especialment la zona més limítrof amb […]

Redacció
Redacció 27/10/2007

El 4 de setembre l’huracà Fèlix va entrar a la Regió Autònoma de l’Atlànic Nord (RAAN) de Nicaragua amb força 5 i va colpejar especialment la zona més limítrof amb Hondures. Una delegació de l’ACCD va voler conèixer de primera mà aquesta situació durant la segona setmana d’octubre per col·laborar amb la població local i la reconstrucció.

En una zona amb poca tradició de suportar aquestes inclemències metereològiques, el Fèlix va deixar un pòsit de prop de 200.000 persones afectades per la destrucció, més de 20.000 vivendes destrossades i prop de 300 persones mortes o desaparegudes.

Aquesta situació té altres factors negatius que incideixen en la reconstrucció de la zona. El context de la RAAN és el de la concentració de la major pobresa de Nicaragua i, per tant, de la major vulnerabilitat de la població davant d’aquests fenòmens. S’han destrossat la gran majoria de barques pesqueres de la costa, sent la pesca una de les principals fonts d’ingressos de la zona, i han quedat afectades més d’1,3 milions d’hectàrees de bosc.

Aquest darrer factor afecta molt la població que viu en comunitats agrícoles, ja que ara comença l’estació seca i hi ha el risc seriós que els 427 milions d’arbres caiguts esdevinguin catalitzadors d’incendis.