Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La quarta entrega de la sèrie Millenium arribarà a l’estiu

El proper mes d'agost, Columna Edicions se sumarà al llançament mundial de la quarta entrega de la saga Millenium, El que no et mata et fa més fort, i publicarà […]

Redacció
Redacció 29/04/2015

El proper mes d'agost, Columna Edicions se sumarà al llançament mundial de la quarta entrega de la saga Millenium, El que no et mata et fa més fort, i publicarà en català aquesta nova novel·la protagonitzada pels ja coneguts personatges Mikael Blomkvist i Lisbeth Salander. Al mateix temps, Editorial Destino en publicarà l'edició en castellà.

 

Aquest nou llibre sortirà a la venda a tot el món el proper mes d'agost, coincidint amb el desè aniversari de la publicació d'Els homes que no estimaven les dones, el primer volum de la sèrie, a Suècia. El hereus de Stieg Larsson (el seu pare i germà petit) i gestors del seu llegat han escollit l'escriptor suec David Lagercrantz per a continuar la saga a partir dels documents inacabats deixar per l'autor a la seva mort. El hereus han manifestat que “en escollir Lagercrantz volem mantenir amb vida aquells personatges i aquell món creat per Stieg Larsson. Ho veiem com una manera d'oferir als seus nombrosos lectors una continuació de la saga. L'elecció va recaure en David Lagercrantz perquè creiem que és l'escriptor idoni per a aquesta tasca. David és un escriptor de gran experiència i habilitat que, al llarg de la seva obra, ha retratat personalitats úniques i genis de gran complexitat. I David Lagercrantz, sens dubte, ho farà a la seva manera”.

 

Per la seva part un Lagercrantz (autor de la biografia de Zlatan Ibrahimovic, entre d'altres llibres) satisfet ha manifestat que no podia rebutjar l'oferta: “No vaig poder-m'hi resistir. He rebut diverses ofertes però cap em semblava suficientment atractiva. Quan em van presentar la idea, i després de recuperar-me del xoc inicial, no vaig veure el moment de començar a escriure. No recordo l'última vegada que em vaig sentir tan emociant; emocionat i terroritzat, he d'afegir”.

 

La saga Millenium (Els homes que no estimaven les dones, La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina i La reina al palau dels corrents d'aire) ha estat un dels gran èxtis internacionals dels darrers temps i ha venut més de 350.000 exemplars en català, amb 75 milions de lectors a tot el món.