Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La preocupació espanyola per Catalunya cau en picat

Redacció | La preocupació per la independència de Catalunya s'ha desplomat al mes de desembre, segons indica el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) i cau de la quarta a la cinquena posició. En aquest sentit, és una preocupació destacable pel 16,7% dels enquestats.

Redacció
Redacció 09/01/2018
Són gairebé vuit punts menys que fa un mes, quan un 24,6% dels enquestats ho fixaven com una de les tres principals problemes i 12 punts menys que el mes d'octubre just després del referèndum de l'1-O.
 
El principal problema pels enquestats és l'atur que es manté en primera posició amb un 66,8% respecte del 65,1% del novembre. La corrupció se situa en segon lloc amb un 31,7%.
 
Un dels problemes que creix aquest mes és la classe política que passa a ser una de les tres principals preocupacions dels enquestats amb un 28,5, seguit dels problemes econòmics amb un 22,9%.
 
D'altra banda, un 37,8% dels enquestats també considera que l'estat de les autonomies és la millor fórmula territorial per l'Estat. L'opció que menys ciutadans convenç és que es reconegui als territoris la possibilitat de convertir-se en estats independents, amb un 9,4%.
 
L'enquesta es va realitzar durant els deu primers dies de desembre, coincidint amb l'inici de la campanya electoral del 21-D.