Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia presenta les seves al·legacions al projecte Castor

|

- Publicitat -

Quan queda aproximadament una setmana perquè finalitzi el termini d’al•legacions, la Plataforma n’ha presentat les seves en un document que, tal com ha explicat el seu portaveu, Joan Ferrando, fa incidència en les repercussions que el projecte Castor pot tenir en la ‘salut ambiental’ i de les persones, en els possibles efectes negatius en l’economia i el desenvolupament del territori afectat, i en les mesures a prendre ‘perquè el mal que es faci es pugui reparar’.

La Plataforma s’ha centrat, doncs, en al•legar l’estudi d’impacte ambiental elaborat per l’empresa Escal-UGS, adjudicatària del projecte Castor, i sotmès a informació pública per part del Ministeri d’Administracions Públiques, a l’igual que són susceptibles d’al•legacions els procediments d’autorització administrativa, l’ocupació de domini públic i l’autorització ambiental integrada.

Publicitat

Tot i que la Plataforma demana la retirada del projecte Castor, ha explicat Ferrando, ‘si aquesta no s’accepta’, l’entitat sol•licita ‘que es torni a redactar l’informe d’impacte ambiental’ perquè l’actual inclou ‘una llista de realitats del territori que està molt ben feta’ però obvia ‘quines mesures es prendran perquè no hi hagi impacte’. Ferrando ha criticat que l’estudi d’impacte ambiental tampoc recull les actuacions ‘correctores’ que es durien a terme ‘si hi ha aquest impacte’ ni especifica ‘qui es farà responsable del mal que es pugui fer’.

A més, la Plataforma també demana que s’ampliï el termini d’al·legacions del nou estudi d’impacte ambiental –en el cas que es faci-, ja que l’entitat considera que els ciutadans no han estat ‘ben informats’ i que la participació ciutadana ‘és fonamental’ en un projecte d’aquestes característiques.

Paral·lelament a les al·legacions, l’entitat ha presentat un total de 16.343 signatures de membres de la mateixa Plataforma i de ciutadans ‘que ha anat recolzant l’oposició al projecte Castor’.

La Plataforma no serà l’única en presentar al·legacions al projecte, ja que el ple de l’Ajuntament d’Alcanar va aprovar la setmana passada per unanimitat les seves al·legacions, que presentarà demanant la nul·litat de l’autorització administrativa i ambiental de la planta i magatzem de gas subterrani. El consistori ha criticat que el projecte no incorpora l’estudi d’ubicacions alternatives i que no té en compte l’afectació ambiental, social i econòmica sobre territori català, argumentant que el nucli d’Alcanar és l’únic en un radi de cinc quilòmetres de la planta terrestre prevista al terme veí de Vinaròs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut